FAQ

Wat is SimSim24?

SimSim24 is een internetdienst die je helpt om begrijpelijke teksten te maken. Door gebruik te maken van de deskundigheid van elkaar. Het werkt eenvoudig. Je stelt een vraag over een tekst. En een andere gebruiker van SimSim24 geeft een antwoord. Bijvoorbeeld: ‘Hoe kan ik de tekst die hieronder staat begrijpelijk maken voor de inwoners van mijn gemeente? <tekst>’. Andere gebruikers van SimSim24 kunnen je dan concrete tips geven om de tekst begrijpelijk te maken.

 

Waarom is SimSim24 er?

Iedereen werkt aan begrijpelijke communicatie. Want iedereen realiseert zich dat onbegrijpelijke communicatie geen doel dient. Ineffectief is. En leidt tot wantrouwen en chagrijn. Met SimSim24 kunnen we op een gemakkelijke manier gebruik maken van de deskundigheid van elkaar. En elkaar helpen begrijpelijke communicatie te maken. Effectieve communicatie. Die leidt tot vertrouwen en tevredenheid.

 

Wat heb ik aan SimSim24?

Wat je aan SimSim24 hebt? Veel!

  • Anderen helpen jou je teksten begrijpelijker te maken. Dat is goed voor jou, jouw organisatie en jouw klanten.
  • Jij helpt anderen hun teksten begrijpelijker te maken. Dat is goed voor hun, hun organisaties en hun klanten.
  • Op SimSim24 kun je aan anderen laten zien hoe goed jij begrijpelijke teksten kunt maken. Dat is goed voor je positie op de (arbeids)markt.
  • Op SimSim24 kun je zien wie goed is in het maken van begrijpelijke teksten. Misschien vind je via SimSim24 een aanwinst voor je eigen team.

 

Wat betekent ‘SimSim24’?

‘SimSim24’ betekent niets. De bedenkers dachten aan simpel. En ze dachten ook aan samsam: samen. 24 uur per dag.

 

Hoe gebruik ik SimSim24?

Je gebruikt SimSim24 op je pc of Mac, op je laptop, op je tablet en op je smartphone. Je kunt SimSim24 dus altijd en overal gebruiken. Het enige dat je nodig hebt, is een internetverbinding.

 

Hoe kan ik mij registreren?

Je registreert je op www.simsim24.nl. Druk op de knop ‘Registreer!’ En vul je gebruikersnaam, je wachtwoord en je e-mailadres in. Daarna krijg je een e-mail om je account te activeren.

 

Hoe stel ik een vraag?

Je stelt een vraag door op de startpagina op de knop ‘Stel een vraag’ te drukken. Je krijgt dan een invulscherm waarin je je vraag kunt stellen. Geef je vraag ook een passende titel. En je kunt ervoor kiezen om je vraag één of meer trefwoorden te geven. Daarna beslis je of iedereen je vraag mag zien. Of alleen de leden van de groep waar je lid van bent.

 

Kan ik mijn vraag later veranderen?

Heb je een vraag gesteld en wil je je vraag veranderen? Dat kan niet. Wat je wel kunt doen is later een commentaar toevoegen aan je vraag.

 

Hoe geef ik een antwoord?

Op de startpagina vind je de lijst met vragen. Wil je een vraag beantwoorden? Klik dan op de vraag. Je krijgt dan een invulscherm waarin je je antwoord kunt geven.

 

Kan ik mijn antwoord later veranderen?

Heb je een antwoord gegeven en wil je je antwoord veranderen? Dat kan niet. Wat je wel kunt doen is later een commentaar toevoegen aan je antwoord.

 

Hoe beheer ik mijn profiel?

Je kunt een profiel maken en je profiel veranderen door boven in het scherm te klikken op ‘Mijn profiel’. Je komt dan in het scherm van jouw profiel.

 

Waarom groepen?

Je kunt je vragen en antwoorden delen met iedereen op SimSim24. Maar je kunt er ook voor kiezen je vragen en antwoorden alleen te delen met leden van jouw groep. Bijvoorbeeld medewerkers van jouw organisatie. Of vakgenoten in jouw branche. Je kunt dan een groep maken, zodat alleen leden van de groep de vragen en antwoorden kunnen zien.

 

Hoe maak ik een groep?

Je maakt een groep door rechtsboven in je scherm te klikken op ‘Groepen’. Klik daarna op ‘Maak een groep’. Je komt dan in een invulscherm waarin je je groep een naam geeft. Ook geef je een korte beschrijving van je groep. Vanaf dat moment ben je de beheerder van de groep.

 

Hoe beheer ik mijn groep?

Je kunt de groep beheren met de knop ‘Groep beheren’.

  • Klik op de knop ‘Nieuwe leden uitnodigen’ om mensen uit te nodigen lid te worden van de groep.
  • In het scherm ‘Groepsleden beheren’ zie je ook ‘Ingekomen verzoeken’. Hier staan mensen die lid willen worden van je groep. Jij beslist wie wel en niet lid worden van je groep.

 

Hoe word ik lid van een groep?

Je kunt lid worden van een groep door rechtsboven in je scherm te klikken op ‘Groepen’. Klik op de groep waarvan je lid wilt worden en druk op de knop ’Vraag lidmaatschap aan’. Hierna beslist de beheerder van de groep of je lid mag worden.

 

Van wie is SimSim24?

SimSim24 is een gratis internetdienst van BureauTaal.

 

Wat is BureauTaal?

BureauTaal is een communicatiebureau gespecialiseerd in communicatie in begrijpelijke taal. BureauTaal schrijft voor klanten teksten in begrijpelijke taal. BureauTaal geeft ook (online) opleidingen waarin mensen leren in hun eigen vak teksten in begrijpelijke taal te schrijven of te spreken. Met de korte workshop Goed spellen leert BureauTaal mensen correct Nederlands te schrijven.

 

Waarom is mijn vraag, mijn antwoord, mijn commentaar of mijn profiel verwijderd?

De redactie van SimSim24 kan je vraag, antwoord, commentaar of profiel verwijderen als je je niet aan de regels van SimSim24 houdt.