Voorwaarden kredietlimiet betaalrekening

0
Avatar
Floor 5 okt. 2015 16:23

Bij onze bank hebben veel cliënten een kredietlimiet op hun betaalrekening. Ik ben bezig de voorwaarden aan te passen, zodat ze begrijpelijker worden. Maar bij dit stukje kom ik er niet goed uit. Kunnen jullie helpen?

 

Kredietlimiet

Indien de Cliënt te kennen geeft een Kredietlimiet op Rekening te willen, zal de Bank Cliënt allereerst precontractuele informatie doen toekomen en vervolgens een separate kredietovereenkomst. De precontractuele informatie dient ertoe Cliënt nader te informeren. In de kredietovereenkomst staan de specifieke voorwaarden voor de Kredietlimiet vermeld.

De hoogte van de Kredietlimiet op de Rekening wordt schriftelijk overeengekomen.

De Bank brengt over de Kredietlimiet debetrente in rekening zoals in de kredietovereenkomst is opgenomen. In geval van een overschrijding van de Kredietlimiet brengt de Bank over het bedrag van de overschrijding overeengekomen verhoogde debetrente in rekening. De Cliënt machtigt de Bank om de verschuldigde debetgelden of rente ten laste van de Rekening te incasseren of te verrekenen.

Antwoorden

 • 1
  Avatar
  Simo 5 okt. 2015 16:43

  Hoi,

  Deze tekst is lastig doordat er veel jargon in staat. Zijn de woorden met een hoofdletter ergens in de voorwaarden gedefinieerd? Daar lijkt het op. Ik raad je aan geen definities te gebruiken, of anders zo weinig mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld aan het begin van de tekst vertellen wie je met 'u' bedoelt. Dan zou je het zo kunnen opschrijven:

  Wilt u rood kunnen staan?

  Wilt u een bepaald bedrag rood kunnen staan op uw rekening? Dan krijgt u van ons alle informatie die u nodig heeft om daarover een goede beslissing te kunnen nemen. Daarna krijgt u van ons een leningovereenkomst.

  In de leningovereenkomst staan de volgende zaken

  - Alle voorwaarden van het rood staan.

  - Het bedrag dat u rood mag staan.

  - Het rentepercentage dat u betaalt voor rood staan.

  U geeft ons toestemming om de rente voor rood staan en de rente voor te veel rood staan van uw rekening te incasseren. 

   Commentaar

  • Ha Simo,

   Dankjewel. Het zijn inderdaad begrippen uit de begrippenlijst. Daar ga ik eens over nadenken, hoe ik die weg kan laten. Ik ga hiermee verder. Fijn!
   Floor 5 okt. 2015 17:00

Beantwoord deze vraag:

Wil je reageren op deze vraag? Dan moet je eerst even inloggen of je registreren als gebruiker van Simsim24.