Stakeholder

0
Avatar
Femke_Zwaal 5 nov. 2015 15:13

Wie kan een goed synoniem voor het woord stakeholder bedenken? Er wordt onderscheid gemaakt tussen een aandeelhouder (shareholder) en een andersoortige betrokkenheid bij een organisatie. Relatie of betrokkene is te vaag. Klant is te beperkt (het gaat ook om leveranciers, medewerkers, leden, omwonenden, actiegroepen, adviseurs, etc.)

 

Antwoorden

 • 0
  Avatar
  Caroline van der Mijle 5 nov. 2015 16:37

  Belanghebbenden

 • 0
  Avatar
  Wessel Visser 11 nov. 2015 15:39, bewerkt: 11 nov. 2015 15:39

  Stakeholder is een abstract begrip. Belanghebbende is niet veel concreter. Is het een idee in je tekst onmiddellijk concreet te worden?

  Een bank schrijft op haar website bijvoorbeeld dit:

  We zijn ons bewust van onze impact als financieel dienstverlener. Dankzij een constructieve dialoog met onze stakeholders kunnen we duurzaam inspelen op de behoeften van de maatschappij.

  Zou je ook dit kunnen schrijven?

  We zijn ons bewust van onze invloed als bank. Dankzij een goed gesprek met onze klanten, maatschappelijke organisaties, de toezichthouder en onze aandeelhouders kunnen we rekening houden met de behoeften van de maatschappij.

   

   

   Commentaar

  • Dank, de concrete vertaling van belanghebbenden in voorbeelden ervan is wel duidelijker, maar soms niet volledig genoeg. Ik sta open voor meer suggesties.
   Femke_Zwaal 11 nov. 2015 16:02

Beantwoord deze vraag:

Wil je reageren op deze vraag? Dan moet je eerst even inloggen of je registreren als gebruiker van Simsim24.