Werk- en veiligheidsinstructie

0
Avatar
Wessel Visser 5 okt. 2015 16:07

In de fabriek wordt ruwijzer omgezet in staal, en vervolgens tot plakken gegoten. Bijzondere kenmerken van het proces zijn:

1. Temperatuur van vloeibaar ruwijzer is circa 1350 graden C, van vloeibaar staal is dat ca. 1600 graden C.

2. Volle ruwijzer- en staalpannen hebben een gewicht van 375 tot 450 ton en worden verplaatst met railtransporten en halkranen.

3. Tijdens het proces ontstaan veelal staal- en slakspatten en komen CO2 en CO-houdende gassen vrij.

4. De meeste installaties worden op afstand bediend.

Werken in de fabriek, in de nabijheid van vloeibaar ruwijzer / staal, betekent dus continu gevaar voor enorme temperaturen, gewichten, staalspatten en CO gas. Een ieder is verplicht zich strikt te houden aan de aangegeven voorschriften.

 

Deze tekst komen we tegen in een veiligheidsinstructie. Het is allemaal nogal abstract. Terwijl concreet erg belangrijk is om een gevoel van urgentie te realiseren en werknemers te motiveren veilig te werken. Suggesties?

Antwoorden

 • 1
  Avatar
  Mariska 5 okt. 2015 16:25

  Dag Wessel,

  Ik heb er nog even op zitten puzzelen. Wat vind je van zoiets?

  In de fabriek produceren we plakken staal. Dat is heel gevaarlijk. Iedereen moet zich daarom precies aan de regels houden. Welke gevaren zijn er?

  1.            Vloeibaar ijzer en staal zijn erg heet. De temperatuur ligt tussen de 1350 en 1600 graden. Tijdens de productie kunnen hete druppels staal en ijzer in het rond vliegen.

  2.            Tijdens de productie kunnen er giftige gassen vrijkomen.

  3.            We vervoeren het ijzer en staal in pannen op treinen en met kranen. Deze pannen zijn erg zwaar. Ze wegen tussen de 375.000 en 450.000 kilo.

  4.            De werknemers bedienen de meeste machines op afstand. Zij kunnen mensen die in de buurt van de machines lopen dus niet goed zien.ts?

   

   Commentaar

  • Hier zijn ze blij mee.
   Wessel Visser 5 okt. 2015 16:32
 • 0
  Avatar
  Mariska 5 okt. 2015 16:19

  Je kunt beginnen met te vertellen dat er gevaren zijn in de fabriek, in plaats van dat je dat pas op het einde vertelt. En het is handig om te zeggen dat CO2 en CO-houdende gassen giftig zijn. Zo maak je het al concreter. 

Beantwoord deze vraag:

Wil je reageren op deze vraag? Dan moet je eerst even inloggen of je registreren als gebruiker van Simsim24.