Schade aan inboedel

0
Avatar
Ingrid 5 okt. 2015 16:09

Ik wil kort uitleggen wat een inboedelverzekering is. Maar ik loop vast op een aantal woorden. Te beginnen met de term 'inboedel'. En wat bedoelen ze met een plotselinge en onvoorziene van buiten komende gebeurtenis? Wie helpt? Dit is de originele tekst:

Verzekerd wordt tegen schade aan de inboedel zich bevindende in het op het polisblad genoemde gebouw, waaronder mede worden verstaan bijgebouwen en gemeenschappelijke ruimten, door elke plotseling en onvoorzien van buiten komende gebeurtenis.

Antwoorden

 • 0
  Avatar
  Simo 5 okt. 2015 17:22

  Ik heb het wel eens met een jurist over 'inboedel' gehad. Ik wilde het met 'spullen in je woning' vertalen. Hij vond dat minder specifiek. Maar toen we er langer over doorpraatten, veranderde hij van mening. Vooral doordat hij nogal wat discussies had gevoerd over wat nu wel en niet tot 'inboedel' behoort. Dezelfde discussie krijg je misschien over 'spullen in je woning'. Maar de term is een stuk begrijpelijker.

  Wat denk je hiervan?

  Welke schade is verzekerd?

  U bent verzekerd voor schade aan de spullen in uw woning. Bij de woning horen ook de bijgebouwen, zoals een garage. En gemeenschappelijke ruimten, zoals de hal van het appartementengebouw waar u woont. U bent verzekerd voor schade die plotseling veroorzaakt werd door iets van buitenaf. U bent alleen verzekerd als u niet wist of kon weten dat dit ging gebeuren.

Beantwoord deze vraag:

Wil je reageren op deze vraag? Dan moet je eerst even inloggen of je registreren als gebruiker van Simsim24.