Indexatie van het pensioen

0
Avatar
Mariska 5 okt. 2015 16:10

Ik dacht dat we indexatie best begrijpelijk hadden uitgelegd. Maar als ik het nog eens teruglees, vind ik het toch best lastig. Wie heeft een tip?

Op peil houden van uw pensioenuitkering

Omdat prijzen van goederen stijgen door inflatie zal uw koopkracht dalen bij een gelijkblijvende pensioenuitkering. Het periodiek verhogen van pensioenuitkeringen om dit deels op te vangen, noemen we indexatie. U heeft de keuze om bij het aankopen van uw pensioenuitkering te kiezen voor indexatie. Bij indexatie krijgt u eerst een lager bedrag per maand. Daarna zal deze uitkering jaarlijks stijgen met het door u gekozen indexatiepercentage.

 

 

Antwoorden

 • 0
  Avatar
  Floor 5 okt. 2015 16:47

  Haha! Kregen jullie vragen?

  Maar ik vind de uitleg ook best al wel goed hoor. Het valt me wel op dat je in de titel 'op peil houden' gebruikt. Dat is een uitdrukking die niet zo herkenbaar is voor veel lezers. 

  En verder gebruik je in jullie utileg nog steeds het woord indexatie. Als je dat nou overal vervangt door iets als 'uw pensioen stijgt mee met de stijging van de prijzen'?

 • 0
  Avatar
  Mariska 5 okt. 2015 17:00

  Ja, veel vragen!

  Ik vind 'uw pensioen stijgt mee met de stijging van de prijzen' prachtig. Ja, dat op peil houden, dat is natuurlijk figuurlijk, dat mag niet. 

 • 0
  Avatar
  Floor 5 okt. 2015 17:11

  Misschien kun je er dan zoiets van maken? Succes!

   

  Een pensioen dat meestijgt met de stijging van de prijzen

  Met ons pensioen krijgt u iedere maand hetzelfde bedrag. Maar als de prijzen stijgen, kunt u van datzelfde bedrag steeds minder kopen. U kunt ervoor kiezen dat uw pensioen meestijgt met de stijging van de prijzen. Als u hiervoor kiest, krijgt u in het begin een lager pensioen. Daarna stijgt uw pensioen ieder jaar met een percentage dat u zelf kunt kiezen.

Beantwoord deze vraag:

Wil je reageren op deze vraag? Dan moet je eerst even inloggen of je registreren als gebruiker van Simsim24.